Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Δήλωση της Josefina Vidal Ferreiro ,Γενικής Διευθύντριας για θέματα ΗΠΑ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας

 Πηγή: granma.cu

Το απόγευμα της Τρίτης 14 Απριλίου του 2015 ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, εξέδωσε την “Πιστοποίηση  ακύρωσης του χαρακτηρισμού της Κούβας ως Κράτος  που υποστηρίζει την τρομοκρατία”.

Με αυτή του την ενέργεια ο Πρόεδρος Ομπάμα αποφάσισε να αφαιρέσει την Κούβα  από τη λίστα των χωρών που υποστηρίζουν τη διεθνή τρομοκρατία και να την κοινοποιήσει  για αυτό το σκοπό στο Κογκρέσο, το οποίο έχει προθεσμία 45 ημερών για να αποφανθεί.

H Κυβέρνηση της Κούβας αναγνωρίζει τη  δίκαιη απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να αφαιρέσει την Κούβα  από μία λίστα  στην οποία  δε θα έπρεπε ποτέ να συμπεριληφθεί, καθώς  η χώρα μας έχει πέσει θύμα εκατοντάδων τρομοκρατικών ενεργειών που έχουν κοστίσει τη ζωή σε 3.748 ανθρώπους  και έχουν ακρωτηριάσει 2.099 κουβανούς πολίτες.

‘Όπως έχει επαναλάβει πολλές  φορές η κουβανική κυβέρνηση, η Κούβα απορρίπτει και καταδικάζει όλες τις πράξεις τρομοκρατίας  σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις της, καθώς και κάθε ενέργεια  που έχει στόχο να  προωθήσει, υποστηρίξει, χρηματοδοτήσει ή αποκρύψει τρομοκρατικές ενέργειες.


Αβάνα, 14 Απρίλη 2015