Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η Πρωτoμαγιάτικη Μπριγάδα στην Κούβα

Πηγή: Radio Rebelde

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η 10η Πτωτομαγιάτικη Μπριγάδα στην Κούβα, η οποία θα πάρει μέρος και στην  παρέλαση για τη Διεθνή Ημέρα των Εργατών  στην Πλατεία της Επανάστασης.

Η μπριγάδα αλληλεγγύης αποτελείται  από 230 άτομα από 25 χώρες και θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της στο Διεθνές Κάμπινγκ Χούλιο Αντόνιο Μέγια (CIJAM) στην επαρχία Αρτεμίσα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  διαλέξεις για τη σύγχρονη πραγματικότητα της Κούβας και εθελοντική εργασία σε αγροτικές περιοχές.

Σύμφωνα με το Κουβανικό Ινστιντούτο Φιλίας των Λαών (ICAP)  οι μπριγαδίστες θα  συμμετέχουν μαζί με τον κουβανικό λαό στη  μαζική παρέλαση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Πρωτομαγιά στην Πλατεία της Επανάστασης.

Τα μέλη της Μπριγάδας θα πάρουν  μέρος στη Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης που γίνεται παραδοσιακά στις 2 Μάη μετά το τέλος των Πρωτομαγιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν σε μια συνάντηση με τα θύματα της τρομοκρατίας ενάντια στην Κούβα και θα ανταλλάξουν απόψεις με τον πληθυσμό και στελέχη νεολαΪστικων και μαζικών οργανώσεων. Και θα παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου “Μπριγαδίστες στην Κούβα” του Ισπανού  Luis Puicercús.


Τέλος, οι μπριγαδίστες θα ταξιδέψουν στη  Σάντα Κλάρα και θα αποτίσουν φόρο τιμής στον κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους στο Δήμο Σιέναγα ντε Ζαπάτα της επαρχίας Ματάνσας, όπου  θα επισκεφτούν το μουσείο Κόλπος των Χοίρων καθώς και άλλα  κοινωνικά και πολιτιστικά κέντρα της περιοχής.