Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει τα αποσταθεροποιητικά σχέδια του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρώτα και κύρια της Γερμανίας, σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας και της εκλεγμένης κυβέρνησής του, που ξεκίνησαν από το Φλεβάρη του 2014 και από τότε κλιμακώνονται συνεχώς.


Αποκορύφωμα το Εκτελεστικό Διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που χαρακτήρισε τη Βενεζουέλα «ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».
Η ΕΕΔΔΑ καταδικάζει τις αντιδραστικές δυνάμεις της Βενεζουέλας και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή της στο λαό και στις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της χώρας.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Παρασκευή, 17 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, και να απαιτήσουμε:

·       Να καταργηθεί το Εκτελεστικό Διάταγμα του Μπαράκ Ομπάμα
·       Να σταματήσουν αμέσως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Βενεζουέλα
·        Να αφεθεί ελεύθερος ο λαός της Βενεζουέλας να ακολουθήσει το δρόμο που επέλεξε, χωρίς απειλές, εκβιασμούς και αναμείξεις

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 1Ο2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ(ΕΕΔΔΑ)

Ηπείρου 5, 10433 Αθήνα , Τηλ.: 210 3813052  Fax: 210 3831603 email: eedda@otenet.gr Web: www.eedda.gr