Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση για την Δεύτερη Επέτειο από το θάνατο του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεύτερη Επέτειος από το θάνατο του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, 
5 Μαρτίου Αίθουσα «Ρήγας Βελεστινλής», οδός Ξενοφώντος 4, Αθήνα


Αθήνα, 3 Μαρτίου 2015. Τα κοινωνικά κινήματα και οι ομάδες φιλίας και αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα, ανάμεσα στους οποίους το Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης, o Σύνδεσμος Λατινοαμερικάνων και Ισπανών στην Ελλάδα (ASCLAYE), η Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων στην Ελλάδα,  ο Σύλλογος Al-Awda Δικαίωμα στην Επιστροφή Παλαιστινίων Προσφύγων, οι Hasta la Victoria Siempre, ο Σύλλογος José Martí,  η Αλληλεγγύη για Όλους, η ERT-OPEN και ο Εκδοτικός Οίκος «Ταξιδευτής», με τη στήριξη της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, οργανώνουν ένα αφιέρωμα στον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 19:30, στο χώρο πολιτισμού και πολιτικής «Ρήγας Βελεστινλής», στην οδό Ξενοφώντος 4, στον 6ο όροφο, στην Πλατεία Συντάγματος, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από την αποβίωση του ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης στις 5 Μαρτίου 2013.


Ο Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, ξεκίνησε το 1999 μια επανάσταση που έδωσε στο λαό ένα νέο Σύνταγμα, κάνοντας γιγαντιαία βήματα προς μια κοινωνία βασισμένη στην ισότητα, τη συμμετοχή και τις πρωτοβουλίες για όσους έχουν ανάγκη. Στις 8 Δεκεμβρίου 2012, ο ηγέτης της Μπολιβαριανής Επανάστασης εκφώνησε το τελευταίο του μήνυμα προς το βενεζουελάνικο έθνος, ζητώντας από κάθε πολίτη «ενότητα, αγώνα και νίκη, για να κρατήσουμε την πατρίδα μεγάλη», που χτίστηκε στα 15 χρόνια διακυβέρνησής του.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την εκφώνηση μηνυμάτων αλληλεγγύης προς τον βενεζουελάνικο λαό εκ μέρους των κοινωνικών κινημάτων και των ομάδων φιλίας και αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με σκοπό την ανάδειξη της κληρονομιάς του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες στις μάχες του για να επιτύχει το μέγιστο βαθμό κοινωνικής δικαιοσύνης για τους λαούς του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η γνωστή μεξικανή τραγουδίστρια Marta Moreleon y Los del Sur, θα αφυπνίσει με τα τραγούδια της το αγωνιστικό πνεύμα για την ειρήνη και την παγκόσμια ελπίδα. Επίσης, στην εκδήλωση αυτή θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες και προσωπικότητες που μέσα από την τέχνη θα εκφράσουν μηνύματα στήριξης για τον βενεζουελάνικο λαό.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του «Κόκκινου Βιβλίου του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας» (“Libro Rojo del Partido Socialista Unido de Venezuela), μεταφρασμένου στα ελληνικά από τον εκδοτικό οίκο «Ταξιδευτής», τα κείμενα του οποίου αποτελούν το καταστατικό του κυβερνώντος κόμματος της Βενεζουέλας.

Τέλος, τα κοινωνικά κινήματα, οι ομάδες φιλίας και αλληλεγγύης και η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, προσκαλούν την ελληνική, τη βενεζουελάνικη και τη λατινοαμερικάνικη κοινότητα σε αυτή τη σημαντική επετειακή εκδήλωση της πολιτικής και κοινωνικής κληρονομιάς του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες.

«Σήμερα έχουμε μια Πατρίδα! Και ό,τι και αν συμβεί, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, θα συνεχίσουμε να έχουμε Πατρίδα»!
Ούγκο Τσάβες