Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Επιτυχής ολοκλήρωση της αποστολής των κουβανών γιατρών στη Λιβερία

Πηγή: cubanews.ain.cu

Οι αρχές της Λιβερίας αναγνώρισαν το έργο που έφερε εις πέρας η κουβανική ιατρική μπριγάδα Henry Reeve, η οποία πολέμησε τον ιο Έμπολα στην αφρικανική χώρα, και μαζί με άλλες αποστολές έχει βοηθήσει τη Λιβερία να ανακηρυχθεί χώρα ελεύθερη από Έμπολα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποχαιρετισμού στο ξενοδοχείο Palm Spring στην πρωτεύουσα Μονρόβια την Τρίτη, ο αξιέπαινος ρόλος της κουβανικής ιατρικής μπρογάδας των 52 μελών αναγνωρίστηκε από τοπικές και διεθνείς αρχές, όπως η υπουργός Υγείας Μπερνίς Νταν, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Πήτερ Γκράαφ και ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Εμάνουελ Μούσα.

Τονίστηκε επίσης η απόφαση της Κούβας να στείλει ομάδα επαγγελματιών υγείας τόσο καλά εκπαιδευμένων και οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει μια τόσο επικίνδυνη αποστολή στη χώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ακόμα ο κουβανός διπλωμάτης Πέδρο Ντεσπέιν, και ο αντιπρόσωπος Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Μεταδοτικών Ασθενειών των ΗΠΑ Κέβιν Κοκ.