Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Έκτακτη Σύνοδος της ALBA στο Καράκας

telesurtv.net

Το Καράκας φιλοξενεί την έκτακτη σύνοδο της ALBA  για να διαμορφώσει   θέση σε σχέση με την κατάσταση που βιώνει η Βενεζουέλα απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Πρόεδροι της Κούβας Raul Castro και  της Βολιβίας Evo Morales, έφθασαν  την Τρίτη το πρωί στο Καράκας, πρωτεύουσα της Βενεζουέλας  για να συμμετάσχουν στην έκτακτη σύνοδο της “Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Αμερικής μας” (ALBA-TCP), στην οποία θα καθοριστεί η θέση του μπλοκ εν όψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής των Χωρών της Αμερικής.

Ο κουβανός Πρόεδρος έγινε δεκτός στο Διεθνές Αεροδρόμιο Maiquetía  από τον  υπουργό των Κοινοτήτων Elías Jaua, και του αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές στα πλαίσια   μιάς τελετής υποδοχής.

Στη συνέχεια, έγινε επίσης δεκτός ο πρόεδρος της Νικαράγουα Daniel Ortega, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει επανειλημμένα την υποστήριξή του στην Μπολιβαριανή κυβέρνηση της Βενεζουέλας  και έχει απορρίψει την παρεμβατική θέση των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός της Ντομινίκα  Roosevelt Skerrit  έφτασε επίσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο, όπου του αποδόθηκαν επίσης στρατιωτικές τιμές.

Τέλος, ο Βολιβιανός πρόεδρος  δήλωσε πριν  αναχωρήσει από την χώρα του για την Σύνοδο, ότι     ”οι χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι ενωμένες όσο ποτέ μπροστά στην απειλή των ΗΠΑ”.