Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ξεπέρασε τα 4 εκατ. υπογραφές η ηλεκτρονική καμπάνια κατά του Διατάγματος Ομπάμα για τη Βενεζουέλα


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ότι η καμπάνια #ObamaDerogaElDecretoYa, ξεπέρασε ήδη τα 4 εκατομμύρια ηλεκτρονικές υπογραφές, μετά από στοιχεία που του έδωσε ο δήμαρχος του Καράκας Χόρχε Ροντρίγκες. 

"Ξεπεράσαμε ήδη τα 4 εκ. υπογραφές για να αποσύρει (ο πρόεδρος Ομπάμα) το διάταγμα", δήλωσε πανηγυρικά ο Μαδούρο. Ο Ροντρίγκες διευκρίνησε επίσης ότι η σελίδα στο Twitter φέρει πάνω από 3.750.000 μηνύματα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην πρώτη θέση στη Βενεζουέλα και στη δεύτερη σε διεθνές επίπεδο.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι η ηλεκτρονική καμπάνια είχε μεγάλη συμμετοχή και από πόλεις των ΗΠΑ, και ειδικά στη Χονολουλού έφτασε στην τρίτη θέση η "αδελφή σελίδα" #VenezuelaIsHope

Η καμπάνια αυτή αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του προέδρου Μαδούρο να συγκεντρώσει συνολικά 10 εκατ. υπογραφές εναντίον του διατάγματος που εξέδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, και το οποίο χαρακτηρίσει τη Βενεζουέλα απειλή για τη χώρα του.

Ο πρέοδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τις 10.000.000 (ή και περισσότερες) υπογραφές στη Σύνοδο των Αμερικών, που θα λαβει χώρα στις 10 και 11 Απρίλη στον Παναμά. 

Δήλωσε ακόμα ότι αναμένει οι Ενότητες Μάχης Μπολίβαρ-Τσάβες (1) να κάνουν επισκέψεις κατ' οίκον για να μαζέψουν 700.000 υπογραφές από κάθε κοινότητα και έτσι να ξεπεραστεί ο στόχος των 10 εκατ. υπογραφών συνολικά (εγγράφως και ηλεκτρονικά).


(1) Unidades de Batalla Bolívar – Chávez (UBCH): Επίλεκτες οργανώσεις εθελοντών του κυβερνόντος Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV) με 40.000 ενεργά μέλη. Βλ. για περισσότερα www.psuv.org.ve/temas/noticias/ubch


Σχετικές αναρτήσεις:
Παγκόσμια καμπάνια στο twitter για τη Βενεζουέλα
Το διάταγμα Ομπάμα να καταργηθεί