Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κορέα, Μοράλες και Μουχίκα, ανάμεσα στους πέντε πιο δημοφιλείς ηγέτες

 Πηγή: radiorebelde.cu

Οι Πρόεδροι Ραφαέλ Κορέα, Έβο Μοράλες και Χοσέ Μουχίκα  είναι μεταξύ των πέντε πιο δημοφιλών ηγετών του κόσμου, σύμφωνα με την αξιολόγηση που έγινε  το  Γενάρη του 2015 και δημοσιεύθηκε από την Ένωση  Επικοινωνιακής Πολιτικής ( ACOP ).

Ο ηγέτης του Εκουαδόρ κατέγραψε  79 % αποδοχής,  ποσοστό που τον βάζει στην δεύτερη θέση, μετά τον  Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ηγείται στη λίστα με 87%. Στην τρίτη θέση είναι ο Πρόεδορος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, με 75% και  τέταρτοο, ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα  με 65%.

Από τους υπόλοιπους ηγέτες της Νότιας Αμερικής, στην 6ή θέση  εμφανίζονται οι ηγέτες της Αργεντινής  Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ και της Χιλής  Μισέλ Μπατσελέ, με σχεδόν 50% αποδοχή.

Στο άλλο άκρο της κατάταξης βρίσκονται ο  Πρόεδρος της Ισπανικής πρωθυπουργός  Μαριάνο Ρχόι , που διατηρεί τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας και παρουσιάζει ένα 19%, όπως και ο Πορτογάλος  Πρωθυπουργός  Πέδρο Πάσος με μόνο 14%.

Ωστόσο, ανάμεσα στους ηγέτες με χαμηλή δημοτικότητα, την πιο σημαντική πτώση καταγράφει ο Πρόεδρος του Μεξικού  Ενρίκε Πένια Νέτο, η αποδοχή του οποίου, από 51% που κατέγραφε τον Οκτώβριο του  2014, έχει πέσει  στο 33% σήμερα.