Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ο Mαραντόνα και η εκπομπή “De Zurda” στην Αβάνα

Πηγή: Granma

Η είδηση κυκλοφόρησε με την ταχύτητα της φωτιάς: “Γεια σας, είμαι ο Ντιέγκο Μαραντόνα και θέλω να προσκαλέσω όλους τους λατινοαμερικάνους στις 10 και 11 Γενάρη,  η “De Zurda” ξαναγυρίζει με τον Ούγκο Μοράλες και τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Θα την μεταδώσουμε από την Κούβα, την πανέμορφη Κούβα του Φιντέλ Κάστρο” , ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το θρυλικό δεκάρι, λίγο πριν ταξιδέψει (στις 6 Γενάρη) στην Αβάνα. 

Συνάντηση του Μαραντόνα με τους Πέντε στην Αβάνα
Πράγματι, προετοιμάζεται  η επανέναρξη της επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής που διεθνούς τηλεοπτικού καναλιού Τelesur, με δύο εκπομπές την εβδομάδα, που θα μεταδίδονται ζωντανά κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8.30 μ.μ  από το Telesur.

Μιλώντας με τον  Φέλιξ Λόπες, έναν από τους υπεύθυνους της παραγωγής, η Γκράνμα έμαθε από πρώτο χέρι ότι κάθε εκπομπή θα έχει διάρκεια περίπου μιας ώρας και θα εμφανιστούν διάφοροι καλεσμένοι, όπως οι παίκτες της κουβανικής ομάδας που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην Βελακρούζ, θα παρουσιάσει  μια νέα εικόνα αλλά και περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει  κινούμενα σχέδια και στιγμές πολιτισμού.

Η ιδέα είναι αυτή η δεύτερη περίοδος της εκπομπής να είναι μία  De Zurda – ταξιδιάρα, να μεταδίδεται από διαφορετικές χώρες: Bενεζουέλα, Κολομβία, Αργεντινή, μέχρι να φτάσει τον Ιούλιο στην Χιλή, στην οποία θα πραγματοποιηθεί το Κόπα Αμέρικα 2015 και η εκπομπή θα επανέλθει στην  παλιά της μορφή των καθημερινών μεταδόσεων.

Η εκπομπή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στην Βραζιλία  τον Ιούλιο του 2014, και εμφανίστηκαν σε αυτήν διάφοροι προσκεκλημένοι από το χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού και της πολιτικής, όπως ο Πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα, αστέρια του ποδοσφαίρου όπως οι βραζιλιάνοι Ρομπέρτο και Ριβελίνιο, ο  κολομβιανός Βαλντεράμα και ο μεξικάνος Ουγκο Σάντσες.

 Το μουσικό σήμα της εκπομπής στο Μουντιάλ του 2014