Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθη στην Κολομβία ο δολοφόνος του Ρόμπερτ Σέρα

Πηγές: Telesur, Cubadebate

Συνελήφθη την Τετάρτη στην Καρταχένα της Κολομβίας ο Λέιβα Παδίγια Μεντόσα, επωνομαζόμενος και "Κολόμπια", για τη δολοφονία του βουλευτή του PSUV Ρόμπερτ Σέρα και της συντρόφισσας του Μαρία Ερέρα. Τη σύλληψη επιβεβαίωσε την Πέμπτη η Υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Βενεζουέλας, Κάρμεν Μελέντες, και πρόσθεσε ότι διεξάγονται όλες οι νομικές διαδικασίες για να εκδοθεί ο δράστης και να λογοδοτήσει για το διπλό έγκλημα.

Όπως μετέδωσε το Radio Caracol της Κολομβίας, ο Παδίγια συνελήφθη σε εμπορικό κατάστημα της Καρταχένα, μετά από επιχείρηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικής Έρευνας της αστυνομίας (DIJIN) και ενώ είχε δοθεί "κόκκινος συναγερμός" στην Interpol. 


Ο 44χρονος παραστρατιωτικός φέρεται ως ιθύνων νους και επικεφαλής της πολυμελούς συμμορίας που οργάνωσε και εκτέλεσε τη δολοφονία των Σέρα και Ερέρα την 1η Οκτωβρίου στο Καράκας. Αρχικά συνελήφθησαν 10 άτομα ως εμπλεκόμενα στη διπλή δολοφονία και καταζητούνταν άλλα 3 στην Κολομβία: Εκτός του Λέιβα Παδίγια, ακόμα οι Τζόνι Χοσέ Παδίγια και Ιγνάσιο Φαρίνιες. Ο ίδιος ο πρόεδρος Μαδούρο είχε κατονομάσει τον Παδίγια ως δράστη σε τηλεοπτικό του διάγγελμα στις 15 Οκτωβρίου. Έως τώρα διέφευγε της σύλληψης χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες.

Robert Serra (1987-2014)
Ο 27χρονος Σέρα, μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας με το κυβερνόν Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV), δολοφονήθηκε μαζί με τη συντρόφισσα και συνεργάτη του Μαρία Ερέρα τη νύχτα της 1ης Οκτωβρίου στη διόροφη κατοικία τους στο Καράκας. Όλα τα στοιχεία έδειχναν μαφιόζικη εκτέλεση με το στυλ των παραστρατιωτικών των κολομβιανών καρτέλ.

Ο Σέρα παρά το νεαρό της ηλικίας του είχε αναπτύξει έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα ως ηγέτης της νεολαίας και τον τελευταίο καιρό εργαζόταν σε προγράμματα κατά της εγκληματικότητας στο Καράκας. Τα μέσα ενημέρωσης τον είχαν αποκαλέσει "νέο Τσάβες".


Σχετικές αναρτήσεις:
Δολοφονήθηκε ο βουλευτής του PSUV Ρόμπερτ Σέρα στο Καράκας
Τρομοκρατία και Δολοφονίες στη Βενεζουέλα – Ο Νέος Βρώμικος Πόλεμος