Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Μαζική εκδήλωση αλληλεγγύης στο "Ernesto Art Cafe" στην Ν.Φιλαδέλφεια

Στην πλημυρισμένη Ν. Φιλαδέλφεια, στον φιλόξενο χώρο του  Εrnesto Art Café
 που για άλλη μια φορά φιλοξένησε μια εκδήλωση αλληλεγγύης, έγινε την Παρασκευή  24/10 η προγραμματισμένη συνάντηση με την  Ίβις Αλμπίσα Γκονζάλες εκπρόσωπο του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP), η οποία  πραγματοποιεί επίσκεψη στην  Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες. 
Υπερνικώντας τα πραγματικά ακραία καιρικά φαινόμενα, πάνω από 75 “ηρωικοί” φίλοι της Κούβας συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση αλληλεγγύης, ενημερώθηκαν και συζήτησαν με την  Ίβις Αλμπίσα Γκονζάλες και παρακολούθησαν το μίνι  καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον ερμηνευτή Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη και τους μουσικούς  Δημήτρη  Σαβαίδη (μπουζούκι) και  Νικόλα Ντούρο (κιθάρα).

Η Ιβις Αλμπίσα Γκονζάλες  αφού αναφέρθηκε  στην σημασία του κινήματος αλληλεγγύης προς την κουβανική Επανάσταση, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αλλά και το κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα γενικότερα.  Τόνισε επίσης ότι η αλληλεγγύη και ο διεθνισμός έχουν ιστορικές ρίζες στην Κούβα από την εποχή των πολέμων της ανεξαρτησίας . Γι αυτό, εμείς οι Κουβανοί – είπε – δυσκολευόμαστε όταν μας καλούν να αναλύσουμε  την αλληλεγγύη και τον διεθνισμό της χώρας μας, γιατί η αλληλεγγύη και ο διεθνισμός μας βγαίνει φυσικά, είναι σαν δεύτερη φύση μας. Κι αυτό έχει εκφραστεί με την διεθνιστική βοήθεια κάθε είδους σε κάθε χώρα από τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης, εκφράζεται σήμερα με την αποστολή χιλιάδων κουβανών γιατρών σε κάθε άκρη του κόσμου.

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση  η παράδοση από  τους  Σάββας Κωφίδης, Ηλίας Κυριακίδης,  Χρήστος Μαλιώρας, Τάκης Βαμβακίδης,  Κώστας Σανίδας,  Γιάννης Παυλίδης, Στέφανος Μαλανδρής  με την φυσική τους παρουσία, και  Βασίλης Λέκκας, Ηλίας Ατματζίδης και  Στέλιος Σαραφείδης  από μακριά, παρέδωσαν στην Ιβις  για να τις πάει στην Αβάνα, τις φανέλες με τα ονόματα των Πέντε κουβανών ηρώων που φόρεσαν προς τιμήν τους οι ποδοσφαιριστές της ομάδας “Hasta la Victoria Siempre” σε ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης.  ( Βίντεο )

H εκδήλωση  οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Χοσέ Μαρτί”, το Δίκτυο Bloggers  La Red Solidaria Griega”, την αθλητική – πολιτιστική ομάδα αλληλεγγύης “Hasta la Victoria Siempre”  και τις εκδόσεις ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κούβας. Το παρών έδωσαν και χαιρέτησαν, ο πρέσβης της Κούβας  Οσβάλντο Κοβάτσο Μαρτίνες  και ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της  Βενεζουέλας  Φεντερίκο Φαρίδ.