Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πορεία σε όλη στην Κούβα για τους Πέντε

Πηγή: radiorebelde.cu

Με πρωταγωνιστή την νεολαία του νησιού πραγματοποιήθηκε αυτή την Τρίτη πορεία στην Κούβα ενάντια στην τρομοκρατία και την επέμβαση, για την απελευθέρωση των Gerardo Hernández, Ramón Labañino, Antonio Guerrero, των τριών από τους πέντε κουβανούς ήρωες που παραμένουν ακόμα στις βορειοαμερικάνικες φυλακές.


Σύμφωνα με  τον Joan Cabo Mijares, μέλος του Εθνικού Γραφείου της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών,  περίπου 30.000 φοιτητές συγκεντρώθηκαν  στην είσοδο του Πανεπιστημίου της Αβάνας (escalinata) εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην Επανάσταση και πορεύτηκαν   μέχρι την “Αντιμπεριαλιστική Εξέδρα Χοσέ Μαρτί” (Tribuna Antimperialista José Martí)  στην Μαλεκόν.

Στην κεφαλή της πορείας  εκτός από την κουβανική σημαία, υπήρχαν 138 πορτρέτα από τα 3.478 θύματα της κρατικής τρομοκρατίας ενάντια στην Κούβα. Ο παιδικός θίασος “La Colmenita”  μαζί με τις οικογένειες των Πέντε και τα θύματα της τρομοκρατίας ήταν στην εμπροσθοφυλακή της πορείας, στο μπλόκ που συγκροτούσαν οι φοιτητές και οι νέοι εργαζόμενοι.

Η έκλεισε με συναυλία στην “ Tribuna” στην οποία συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες, όπως οι, David Blanco , Adrián Berazaín, Héctor Gutiérrez , Aramís Padilla και ο παιδικός θίασος  La Colmenita.

Αντίστοιχες πορείες ενάντια στην τρομοκρατία πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις επαρχίες της χώρας από τις οποίες ξεχώρισε η πορεία στο “Nησί της Νεολαίας” (Isla de la Juventud).