Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Εκστρατεία του Εκουαδόρ ενάντια στην Chevron

 Πηγή: telesurtv.net
Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνησή του ξόδεψε  6,4 εκατομμύρια δολάρια για να προσλάβει μια βορειοαμερικανική εταιρεία δημοσίων σχέσεων, για την αντιμετώπιση της "μιντιακής επίθεσης" από την εταιρεία Chevron.

“Έχουμε έναν τεράστιο αγώνα ενάντια σε αυτήν την διεφθαρμένη εταιρεία-διαφθορέα Cevron που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες” δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, εξηγώντας ότι η βορειοαμερικάνικη εταιρεία έχει δαπανήσει σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια σε δικηγόρους και εταιρείες δημοσίων σχέσεων, για να επιτεθεί στο δικαστικό σύστημα του Εκουαδόρ. 

Με αυτό το σκεπτικό,  προχώρησε στην πρόσληψη της εταιρείας MCSquared για να "υπερασπιστεί τη χώρα από αυτή την εγκληματική επίθεση της Chevron".
Πάνω σ’ αυτό,   απέρριψε τις κατηγορίες του αντιπολιτευόμενου τύπου που ισχυρίζεται  ότι αυτοί οι πόροι χρησιμοποιήθηκαν για την προώθηση της εικόνας της χώρας και της κυβέρνησής του. “Δεν γνωρίζουν  πόσο ευαίσθητο είναι αυτό το θέμα και ποιους έχουμε να αντιμετωπίσουμε".

Υπερασπιζόμενος την απόφαση, δήλωσε ότι  «αν  εμείς έχουμε 6,4 εκατομμύρια σύμβαση με μια εταιρεία, αυτοί έχουν πάνω από 100 , καθώς και  πρόσβαση σε οι πολιτικούς και ΜΜΕ για να καταστρέψουν την χώρα".


Η Chevron καταδικάστηκε πέρυσι  και προσπαθεί  να ακυρώσει μια αποζημίωση ύψους 9,5 δις δολάρια προς το κράτος του Εκουαδόρ, για περιβαλλοντικές ζημίες που προκάλεσε η  δραστηριότητά της άντλησης πετρελαίου μεταξύ 1964 και 1990.