Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ψήφισμα διεθνών προσωπικοτήτων υπέρ της Παλαιστίνης


Λα Πας, Πολυεθνικό κράτος της Βολιβίας,
4 Αυγούστου 2014

Το Δίκτυο Υπεράσπισης της Ανθρωπότητας -Red En Defensa de la Humanidad (REDH)-, μπροστά στα τραγικά γεγονότα που ζει ο αδερφός παλαιστινιακός λαός στη Γάζα, εκπληρώνει το καθήκον του δηλώνοντας τα παρακάτω:

Προσυπογράφουμε τα λόγια του συντρόφου Έβο Μοράλες, ιδρυτή του Δικτύου Υπεράσπισης της Ανθρωπότητας και προέδρου του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, με τα οποία ανακηρύσσει το Ισραήλ κράτος τρομοκράτη.

Δηλώνουμε τον απόλυτο αποτροπιασμό μας στη γενοκτονία που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός από τα χέρια ενός κράτους που ιδρύθηκε κατόπιν της λεηλασίας και της αποικιακής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών.

Αναγνωρίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού και των οργανώσεων αντίστασης, ιδιαίτερα στη Γάζα, εναντίον της προσπάθειας του Ισραήλ να τους εξοντώσει και ν' αρπάξει τα απομεινάρια απ' ότι ήταν η πατρίδα τους.

Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών που τροφοδοτεί και υποστηρίζει πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά το Ισραήλ απέναντι στην ανεξήγητη αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του οποίου οι αποφάσεις σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα παραβιάζονται συστηματικά και ατιμώρητα από την Ουάσινγκτον. Οι Ηνωμένες Πολιτείες που δείχνουν την υποκρισία και τον κυνισμό με τον οποίο λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ιστορίας τους, απειλώντας με κυρώσεις και επεμβάσεις λαούς της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ευρασίας που υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία τους, την ίδια ώρα που υποστηρίζουν τη δράση του Ισραήλ.

Καταδικάζουμε τη συνενοχή σε αυτά τα γεγονότα, με κάποιες εξαιρέσεις, των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την χωρίς όρους υποτέλεια των μιντιακών μονοπωλείων στα κελεύσματα της Ουάσινγκτον. Φτάνει πια, να αποκαλούν πόλεμο τη γενοκτονία που προκαλεί ένας από τους καλύτερα εξοπλισμένους στρατούς στον κόσμο, εναντίον ενός λαού του οποίου οι αμυντικές δυνατότητες είναι απείρως κατώτερες σε αριθμούς και ποιότητα!

Ζητούμε τη συστράτευση στην εκστρατεία για μποϊκοτάζ, αποεπενδύσεις και κυρώσεις στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, καθώς είναι καιρός για ενεργητική και δημιουργική αλληλεγγύη, παρά για ανακοινώσεις καταδίκης. Έχουμε αποτύχει απέναντι στους πάνω από 1.600 δολοφονημένους στην Παλαιστίνη μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, καθώς και στους περισσότερους από 9.000 τραυματισμένους από τότε που ξεκίνησε η τρομοκρατική επιχείρηση που ονομάστηκε υποκριτικά "Προστατευτικό Περιθώριο".

Απαιτούμε το τέλος του απαρτχάιντ και της γενοκτονίας, καθώς και των τειχών και των παράνομων εποικισμών. Ζητούμε από τις κυβερνήσεις του κόσμου να απαιτήσουν από το Ισραήλ τη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που το υποχρεώνουν να αποχωρήσει από τη Γάζα, την Υπεριορδανία και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, να επιστρέψει στα σύνορα προ του Πολέμου των Έξι Ημερών (1967) και να εξασφαλίσει την επιστροφή των παλαιστινίων προσφύγων, όπως είχε οριστεί στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας Νο. 242 της 22ας Νοεμβρίου 1967, απόφαση που δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα από το κράτος του Ισραήλ.

Τασσόμαστε υπέρ μιας αληθινής πολιτικής λύσης της σύγκρουσης στην Παλαιστίνη, με βάση το διάλογο, τη διαπραγμάτευση και την ύπαρξη δύο κρατών με ίδια δικαιώματα και σύνορα διεθνώς ορισμένα και αναγνωρισμένα, λύση που προϋποθέτει την άμεση άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την απελευθέρωση όλων των παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων. Χαιρετίζουμε την αλληλέγγυα στάση των κυβερνήσεων της ALBA, της MERCOSUR και των άλλων κυβερνήσεων του νότου κατά της βάρβαρης δράσης του Ισραήλ στη Γάζα.

Δανειζόμενοι τα λόγια του επαναστάτη Νέλσον Μαντέλα: "Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ελευθερία μας θα είναι ανολοκλήρωτη χωρίς την ελευθερία της Παλαιστίνης", υποστηρίζουμε ότι το Ισραήλ έχει χάσει ηθικά και πολιτικά αυτή τη μάχη απέναντι στο γενναίο παλαιστινιακό λαό και αξίζει την αυξανόμενη καταδίκη των λαών του κόσμου ως κράτος "εγκληματίας" που παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα. Η ανυπότακτη παλαιστινιακή αντίσταση θα έχει την ανταμοιβή της αργά ή γρήγορα στο χαμόγελο των κοριτσιών και αγοριών σε μια ελεύθερη πατρίδα.

Κατά της ισρηλινής τρομοκρατίας και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, υπέρ του δικαιώματος αυτοδιάθεσης της Παλαιστίνης και όλων του λαού του κόσμου!

Συγκέντρωση υπογραφών: endefensadepalestina@gmail.com

 ---------------------------------------------------------------------------------

Περισσότεροι από 600 διανοούμενοι, καλλιτέχνες και πολιτικοί έχουν υπογράψει ως τώρα το παραπάνω ψήφισμα καταδίκης του Ισραήλ και αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης. Μεταξύ των πρώτων υπογραφών ξεχωρίζουν τα ονόματα του Έβο Μοράλες (Βολιβία), Αδόλφο Πέρες Εσκιβέλ (Αργεντινή), Εντουάντο Γκαλεάνο (Ουρουγουάη), Ρομπέρτο Φερνάντες Ρεταμάρ και Σίλβιο Ροντρίγκες (Κούβα), Άλις Γουόκερ (ΗΠΑ), Σαμίρ Αμίν (Αίγυπτος), Μάρτα Χάρνεκερ (Χιλή), Ατίλιο Μπορόν (Αργεντινή) και Μανουέλ Σελάγια (Ονδούρα). Επίσης έχουν προσυπογράψει περισσότερα από 30 ιδρύματα και οργανώσεις, μεταξύ των οποίων το κίνημα ακτημόνων "Χωρίς Γη" (MST) από τη Βραζιλία, το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ουρουγουάης, το Κομμουνιστικό Κόμμα Περού και η Ομοσπονδία Κουβανών Γυναικών.


Όλες οι υπογραφές φυσικών προσώπων
Υπογραφές ιδρυμάτων και οργανώσεων