Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση χαιρετίζει την μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και αναγνωρίζει το θετικό ρόλο της Αιγύπτου

ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 O Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο Μόρος και ιδιαιτέρως ο λαός της Βενεζουέλας, χαιρετίζουν την μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας,  όπως ανακοινώθηκε στο Κάιρο, δίνοντας τέλος στις στρατιωτικές ισραηλινές επιθέσεις που διήρκησαν 50 ημέρες προκαλώντας τη δολοφονία 2.138 παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 500 αθώα κορίτσια και αγόρια.
Η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας ζητάει από τη διεθνή κοινότητα να συνοδεύσει αυτή τη διαδικασία κατάπαυσης πυρός, για να εγγυηθεί τον μόνιμο χαρακτήρα του, βάζοντας τέλος στον μεγάλο κύκλο θανάτου και καταστροφής σε αυτήν την ιερή γη.
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας αναγνωρίζει το θετικό ρόλο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, στο πλαίσιο του ρόλου της ως μεσολαβητής, καθώς επίσης στέλνει μήνυμα θαυμασμού για κάθε ένα από τα εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά που είχαν κινητοποιηθεί στους δρόμους του κόσμου ή εξέφρασαν τη γνώμη τους, με οποιοδήποτε μέσο, κατά της εγκληματικής επίθεσης και υπέρ της ειρήνης. Αυτοί και αυτές είναι η ευγενέστερη έκφραση της σημερινής Ανθρωπότητάς μας.
Επιπλέον, η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας απαιτεί το πλήρες και οριστικό τέλος του αποκλεισμού της Γάζας από την Κυβέρνηση του Ισραήλ από το 2006, και καλεί τα Ηνωμένα Έθνη και τις κυβερνήσεις, σεβόμενες το διεθνές δίκαιο, να κατευθύνουν τις προσπάθειές τους ώστε να ολοκληρωθεί η πλήρης άρση του.
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, για άλλη μία φορά, επαναλαμβάνει το αίτημά της προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, να επισπεύσει τις έρευνες για τα εγκλήματα πολέμου και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την Κυβέρνηση του Ισραήλ κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης. Ομοίως, επαναλαμβάνει τη βούλησή της να συνεχίσει την αλληλέγγυα δράση της με τον Παλαιστινιακό λαό, που με ηρωικό αγώνα, ανυψώνεται σήμερα από τα ερείπια, για να ξεκινήσει την ανοικοδόμηση της Παλαιστίνης.
Η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να εργάζεται για την εγκαθίδρυση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με τη Δυτική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά της και για την λήξη της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ως τελική λύση για αυτήν την επαίσχυντη σύγκρουση εναντίον της ανθρωπότητας.
Καράκας, 28 Αυγούστου 2014