Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Έκθεση φωτογραφίας για τον Φιντέλ

Πηγή: telesurtv.net

Στις 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί  Έκθεση με βίντεο και φωτογραφίες του Roberto Chile πάνω στην ζωή του ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο με αφορμή την συμπλήρωση των 88 χρόνων του.  Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Μνημείου του Χοσέ Μαρτί στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα και θα ολοκληρωθεί στις 13 Σεπτέμβρη.


Ο Κουβανός σκηνοθέτης ντοκιμαντερίστας και φωτογράφος, Roberto Chile, κατέγραφε με τον φακό του  για πάνω από 25 χρόνια  τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, συνοδεύοντας από το 1984 έως το 2006 τον Φιντέλ σαν προσωπικός οπερατέρ στην Κούβα και στο εξωτερικό.  Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι φωτογραφίες αντανακλούν την ακούραστη προσωπικότητα του Φιντέλ και τραβήχτηκαν την τελευταία δεκαετία και θα εκτεθούν με την ευκαιρία των 88ων γενεθλίων του.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν  ένα χάλκινο γλυπτό εμπνευσμένο από μία από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες και 2 έργα του κουβανού καλλιτέχνη Ernesto Rancaño.

Η έκθεση θα είναι αφορμή να ξανασυναντηθούν μετά από πολλά χρόνια  άνθρωποι που στάθηκαν στο πλευρό του Φιντέλ και αναμένεται να την επισκεφτεί και ο ίδιος.

Το ίδιο διάστημα η έκθεση θα παρουσιαστεί και στην Γερμανία ,στην γκαλερί “Art Stalker" του Βερολίνου, μαζί με μερικά  ντοκιμαντέρ του Roberto Chile όπως το “Τσάβες και  Φιντέλ για πάντα" και το "Ωδή στη η Επανάσταση".


ROBERTO CHILE
Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1954 στο Αβάνα. Είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους για την κουβανική κουλτούρα. Έκανε ένα ντοκιμαντέρ για τον αποκλεισμό της Κούβας από τις  ΗΠΑ  και είναι μέλος  της Ένωσης Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Κούβας.