Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ενισχύουν παραπέρα τις σχέσεις τους Βενεζουέλα και Κολομβία

 Πηγή: radiorebelde.cu

Ο πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, επανέλαβε την απόφαση της χώρας του να συνεργαστεί  σε ότι είναι αναγκαίο για την επίτευξη της ειρήνης στην Κολομβία, που κατά τη γνώμη του, δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά όσο σήμερα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, χαιρέτισε την υποστήριξη της Βενεζουέλας στην υποστήριξη της διαδικασίας διαλόγου με τις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός. 


Η Βενεζουέλα και η Κολομβία συμφώνησαν σε μέτρα για την ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων, μεταξύ των οποίων είναι και η δημιουργία ενός συστήματος νομισματικής ισοτιμίας που θα αναγνωρίζεται από τις δύο χώρες.

Η ολομέλεια των προέδρων της Βενεζουέλας και της Κολομβίας, με αντίστοιχους υπουργούς τους, προώθησε την υπογραφή αρκετών συμφωνιών για την ασφάλεια, τη δημόσια τάξη, την καταπολέμηση του διασυνοριακού   λαθρεμπόριου, την ειρήνη, το εμπόριο, τις υποδομές, καθώς και πρωτοβουλίες στον τομέα της εξόρυξης και της ενέργειας.


(Cubadebate con información de PL/TeleSur/AVN)