Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

"Πέντε ημέρες για τους Πέντε", Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Πηγή: juventudrebelde.cu

Η Διεθνής Επιτροπή για την Απελευθέρωση των πέντε κουβανών εξέδωσε αυτή τη Δευτέρα, από την Ουάσιγκτον, το ακόλουθο δελτίο τύπου:


Οι πέντε κουβανοί και το μέλλον των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας
Ποιοι είναι οι πέντε κουβανοί και πως σχετίζεται η υπόθεση με το μέλλον των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κούβας; Ο δικηγόρος Μάρτιν Γκάρμπους και ο καναδός συγγραφέας Στέφεν Κίμπερ θα δώσουν απαντήσεις σε αυτά, αλλά και σε άλλα ερωτήματα που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κούβας, καθώς για το πώς μπορεί αυτή η πολιτική υπόθεση ν’ αποτελέσει κλειδί για την βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης, στις 4 Ιουνίου, στην Εθνική Ένωση Τύπου (Club Nacional de Prensa) θα δοθεί συνέντευξη τύπου. Ο Γκάρμπους, επικεφαλής δικηγόρος της νομικής ομάδας των πέντε κουβανών και ο Κίμπερ, συγγραφέας του βιβλίου Αυτό που υπάρχει από την άλλη μεριά της θάλασσας- Η αληθινή ιστορία των Πέντε Κουβανών, θα εξερευνήσουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης των πέντε κουβανών και θα εξηγήσουν τη θέση τους στην πολύπλοκη ιστορία των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κούβας. Με αυτή την  πρώτη εκδήλωση στην Εθνική Ένωση Τύπου θα ξεκινήσει η εβδομάδα εκδηλώσεων Πέντε μέρες για τους Πέντε στην Ουάσιγκτον.

Η Αλίσια Τζάπκο, συνδιοργανώτρια στις ΗΠΑ της Διεθνούς Επιτροπής για την Απελευθέρωση των πέντε κουβανών έχει δηλώσει ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που οργανώνεται στην Ουάσιγκτον αυτό το ετήσιο πια γεγονός Πέντε μέρες για τους Πέντε και έχει στόχο να βρεθεί μια ανθρωπιστική λύση στην υπόθεση των πέντε κουβανών, καθώς και να επέλθει μια αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στην Κούβα.

Η εβδομάδα των εκδηλώσεων θ’ αποτελέσει αυξανόμενη πίεση προς το κυβερνητικό στρατόπεδο του Ομπάμα, ώστε να αρθούν οι εμπορικοί περιορισμοί που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Κούβα και βρεθούν ανθρωπιστικές λύσεις στα θέματα που εμπλέκονται και οι δύο χώρες.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα Λισαγκόρ (Lisagor), της Εθνικής Ένωσης Τύπου. Η μεγάλου κύρους Εθνική Ένωση Τύπου βρίσκεται στον 13ο όροφο του Εθνικού Κτιρίου Τύπου (Edificio Nacional de Prensa) , στην 14η οδό, ν. 529, στην Ουάσιγκτον, τ.κ 20045.