Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

50 χρόνια επαναστατικής πάλης των κολομβιανών ανταρτών FARC-EP: Aνακοίνωση Κομμουνιστικών Κομμάτων


Σε κοινή ανακοίνωσή τους Κομμουνιστικά Κόμματα χαιρετίζουν τα 50 χρόνια επαναστατικής πάλης των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP). Αναλυτικά αναφέρουν:
«Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων πάλης στις 27 Μάη, απευθύνουμε συντροφικό και αλληλέγγυο χαιρετισμό στις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP), στο Γενικό Επιτελείο και τη Γραμματεία, στο Παράνομο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κολομβίας και στο Μπολιβαριανό Κίνημα για τη Νέα Κολομβία, που εμπνεόμενοι από το Μαρξισμό - Λενινισμό, διεξάγουν έναν ακούραστο αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών, για το σοσιαλισμό.
Τιμάμε τη μνήμη του Μανουέλ Μαρουλάντα, των ιδρυτών και των μαρτύρων κομμουνιστών και αγωνιστών, των διοικητών και των πολεμιστών των FARC - EP που αυτές τις δεκαετίες έδωσαν τη ζωή τους για τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού για την ελευθερία και το τέλος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.



Στηρίζουμε την προσπάθεια των FARC - EP για πολιτική λύση στην κοινωνική και ένοπλη σύγκρουση που θα διασφαλίζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον αγώνα του Κολομβιανού Λαού για μια νέα Κολομβία δίχως πείνα, με δουλειά, στέγη, υγεία και εκπαίδευση για όλους. Ζητάμε να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές της Κολομβίας και των ΗΠΑ.
Υποστηρίζουμε το δικαίωμα όλων των λαών να χρησιμοποιούν τις μορφές πάλης που οι ίδιοι επιλέγουν και να διεκδικούν την εξουσία. Απορρίπτουμε το χαρακτηρισμό αυτού του δικαιώματος ως τρομοκρατία από τον ιμπεριαλισμό και τις αστικές δυνάμεις.
Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε όλα τα μέλη των FARC - EP στις ζούγκλες, στα βουνά, στους κάμπους, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις φυλακές και στην Αντιπροσωπεία Ειρήνης που συνεχίζουν τον αγώνα για την δικαίωση των στόχων και των ιδανικών που διατυπώθηκαν εδώ και 50 χρόνια. 
Συνυπογράφουν: Αλγερινό Κόμμα για Δημοκρατία και Σοσιαλισμό, Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας, Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Βραζιλιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα, Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας, Πόλος για την Κουμμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Δύναμη της Επανάστασης - Δομινικανή Δημοκρατία, Κομμουνιστικό Κόμμα Εκουαδόρ, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελ Σαλβαδόρ, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού, Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μεξικού, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας. Άλλα κόμματα και οργανώσεις: Πατριωτικό Μέτωπο Μανουέλ Ροντρίγκες - Χιλή».