Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Συνελήφθησαν στην Κούβα τρομοκράτες από το Μαϊάμι

Πηγή: cubadebate

Συνελήφθησαν στην Κούβα στις 26/4 τέσσερα άτομα κουβανικής καταγωγής,  κάτοικοι Μαϊάμι, που προετοίμαζαν  επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί. Οι συλληφθέντες μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης στο Μαϊάμι, με στενούς δεσμούς με τον γνωστό  Luis Posada Carriles είχαν πραγματοποιήσει ταξίδια στο νησί από τα μέσα του 2013 προετοιμάζοντας την επιχείρηση.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών (ΜΙΝΙΝΤ)

Στις 26 Απριλίου δυνάμεις του Υπουργείου Εσωτερικών συνέλαβαν  τους κουβανικής καταγωγής, κάτοικους Μαϊάμι (ΗΠΑ),   José Ortega Amador, Obdulio Rodríguez González, Raibel Pacheco Santos και Félix Monzón Álvarez  κατά την οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών σε κουβανικό έδαφος.

Οι συλληφθέντες αναγνώρισαν ότι επεδίωκαν να επιτεθούν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις με σκοπό να προκαλέσουν βίαιες ενέργειες. Με αυτό το σκοπό, από τα μέσα του 2013 τρείς από αυτούς  πραγματοποίησαν αρκετά ταξίδια στο νησί προκειμένου να μελετήσουν και να σχεδιάσουν την επιχείρηση.

Επιπλέον, ομολόγησαν ότι  αυτά τα σχέδια έχουν οργανωθεί υπό την ηγεσία των τρομοκρατών Santiago Álvarez, Fernández Magriñá, Osvaldo Mitat  και  Manuel Alzugaray, οι οποίοι κατοικούν στο Μαϊάμι και διατηρούν στενούς δεσμούς με τον διαβόητο τρομοκράτη  Luis Posada Carriles.


Θα γίνουν οι αναγκαίες διαδικασίες με τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για να γίνει έρευνα  και με ευκαιρία  αυτά τα γεγονότα να εμποδιστεί   η δράση των τρομοκρατικών στοιχείων και οργανώσεων που εδρεύουν σε αυτή την χώρα και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή ανθρώπων και την ασφάλεια και των δύο χωρών.