Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η σύγκρουση στην Ουκρανία, «προάγγελος θανάτου» για ΟΗΕ, ΔΝΤ, ΕΕ, ΝΑΤΟ

Πηγή: cubadebate.cu

«Έγκλημα Πολέμου» του στρατού της Ουκρανίας χαρακτηρίζει ο πολιτικός αναλυτής  Daniel Patrick Welch την στρατιωτική επιχείρηση  στα νοτιοανατολικά της χώρας. Κατά την γνώμη του, η σημερινή κρίση θα οδηγήσει στην κατάρρευση των μεγάλων Διεθνών Οργανισμών.

«Η  χούντα των πραξικοπηματιών του Κιέβου, καθοδηγούμενη και ελεγχόμενη από την Ουάσιγκτον, έχει ξεκινήσει μια μαζική ένοπλη επίθεση ενάντια στους πολίτες της στα ανατολικά», δήλωσε ο ίδιος σε  άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο portal consortiumnews.com.

Σύμφωνα  με τον Welch,  πρόκειται   αναμφισβήτητα για "έγκλημα πολέμου" που θα καταγραφεί σαν “μία  επαίσχυντη και αποκρουστική στιγμή στην παγκόσμια ιστορία”.

Oύτε και  μπορεί να υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιος κινεί τα νήματα. Η παράνομη χούντα εκτελεί τις εντολές που της δίνουν τα αφεντικά της από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο” και εξηγεί ότι, ο οργανισμός που εδρεύει στην Ουάσιγκτον κατέστησε σαφές ότι η  συμφωνία με την Ουκρανία “που είναι θανατική ποινή για πολλούς Ουκρανούς”, μπορεί να αναθεωρηθεί   εάν το Κίεβο δεν ανακτήσει τον έλεγχο των ανατολικών περιοχών της χώρας.

O OHE ενεργεί σαν ένα απροκάλυπτο όργανο της δυτικής κυριαρχίας και απολογητής των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Θα ξεπεραστεί μαζί με τα υπόλοιπα συντρίμμια του παλιού κόσμου, σαν άδικος, άνισος και απρόθυμος να σπάσει το ζυγό του δυτικού πρότυπου. Πιστεύω ότι ο οργανισμός είναι κάτι περισσότερο από άχρηστος”, δήλωσε ο Wech.

"Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι προάγγελος  θανάτου για τον ΟΗΕ,  μαζί  και, για το ΔΝΤ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις υπόλοιπες  δυτικές οργανώσεις που προσπαθούν από κοινού να πείσουν τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων ότι, δύο και δύο κάνουν πέντε. Αυτοί ακριβώς είναι το πρόβλημα και γι αυτό δεν έχουν τις λύσεις”, σημείωσε ο αρθρογράφος και υπενθύμισε τη ρήση του Ουρουγουανού συγγραφέα και πολιτικού ακτιβιστή Eduardo Galeano: “Θα ήταν παράξενο αν η θεραπεία προέρχονταν από τις ΗΠΑ, από την περιοχή που μας έφερε την ασθένεια”.

 Aναδημοσίευση από RT