Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία εκφράζει την λύπη της για την επανειλημμένη χρήση του ονόματος της χώρας μας από ορισμένες προσωπικότητες και πολιτικά κόμματα της Ελληνικής Δημοκρατίας, για λόγους εσωτερικής πολιτικής, που θα μπορούσε να βλάψει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των χωρών μας.

Μέσω ανακριβών και άκαιρων δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης, έχει επιχειρηθεί  να υπονομευτούν τα αποτελέσματα της πολιτικής της Εθνικής μας Κυβέρνησης ενώ τα επιτεύγματα της Μπολιβαριανής Επανάστασης που ο Ανώτατος Κομαντάντε, Ούγκο Τσάβες ξεκίνησε και που ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο Μόρος ηγείται, είναι αμέτρητα, αναγνωρισμένα από πολλούς Διεθνείς Οργανισμούς και εδώ και 15 χρόνια ωφελούν όλον τον λαό της Βενεζουέλας. Περήφανα, επιβεβαιώνουμε ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση μας έχει καταφέρει να διασώσει μια οικονομία που είχε εξαντληθεί από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. 

 Η Κυβέρνησή μας έχει ανακτήσει τον έλεγχο των φυσικών της πόρων, προκειμένου να διαθέσει τα εισοδήματα για κοινωνικές επενδύσεις. Ο αναλφαβητισμός και η πείνα έχουν εξαλειφθεί, επίτευγμα που έχει επικυρωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.  Η ακραία φτώχεια έχει μειωθεί από το 13% το 2002 στο 5.5% το 2013, και η Βενεζουέλα είναι η λιγότερο άνιση χώρα στην περιοχή. Τέλος, η Βενεζουέλα είναι σήμερα η χώρα που έχει επικεντρωθεί όσο καμία άλλη χώρα στην μαζική κατασκευή εργατικών κατοικιών, ωφελώντας πάνω από 558.000 οικογένειες.

 Ο λαός μας, μέσα από τις επανειλημμένες νίκες των κομμάτων της Επανάστασης στις εκλογικές αναμετρήσεις, αποφάσισε να προχωρήσει σταθερά προς το Σοσιαλισμό του ΧΧΙ αιώνα και μαζί με τις άλλες χώρες και λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής έχει ενισχύσει την περιφερειακή ενότητα και ολοκλήρωση. Ωστόσο, η ιστορία μας και τα δεινά του λαού μας, από την αποικιοκρατία έως και την εφαρμογή πολιτικών που αποφασίστηκαν έξω από τα σύνορά μας, μας έχουν διδάξει να σεβόμαστε την εθνική μας κυριαρχία και μας αποτρέπει από το να δίνουμε μαθήματα και να κάνουμε ανόμοιες συγκρίσεις μεταξύ εθνικών παραδειγμάτων.

Απευθύνουμε έκκληση στον αδερφό μας ελληνικό λαό για αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση των πραγματικοτήτων μας.  Από την Βενεζουέλα,  με ειλικρίνεια και φιλία απλώνουμε το χέρι μας και σας αποστέλλουμε τις καλύτερες ευχές μας, σε ένα κόσμο που ελπίζουμε να είναι πιο δίκαιος, ισότιμος, αδελφικός και αλληλέγγυος.


 Αθήνα, 13 Μαΐου 2014