Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ένας χρόνος κυβέρνηση Μαδούρο

Πηγή: Telesur

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της 14ης Απρίλη 2013, μετά την απώλεια του Ούγκο Τσάβες στις 5 Μάρτη της ίδιας χρονιάς. Παρά τη λυσσώδη αντίδραση της αντιπολίτευσης, ο λαός της Βενεζουέλας επέλεξε την συνέχιση της διαδικασίας της Μπολιβαριανής Επανάστασης, με επικεφαλής έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Τσάβες.

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Μαδούρο ευχαρίστησε το λαό για την αλληλεγγύη και την στήριξη στην κυβέρνησή του. Πρόσθεσε ακόμα χαρακτηριστικά ότι "Πάμε με πίστη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε να οικοδομούμε την Ειρήνη, τη Ζωή και το Σοσιαλισμό ως μεγάλο προορισμό της Πατρίδας μας". 




Η διακυβέρνηση Μαδούρο σημαδεύτηκε από δουλειά προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης του σοσιαλιστικού μοντέλου που εμπνεύστηκε και άρχισε να υλοποιεί ο Τσάβες πριν από 15 χρόνια, με αιχμή του δόρατος 7 νέες κοινωνικές "αποστολές" (misiones): Eficiencia o Nada, Jóvenes de la Patria, Negro Primero, Barrio Nuevo, Barrio Tricolor, Misión Eléctrica Venezuela, Misión Nevado και Misión Transporte. Σημαδεύτηκε όμως και από το ακήρυχτο πραξικόπημα από ακροδεξιούς κύκλους της αντιπολίτευσης και χρηματοδότηση από το εξωτερικό, που έχει αφήσει από τις 12 Φλεβάρη 41 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές σε δημόσια κτίρια και υποδομές.

Τις προηγούμενες ημέρες γιορτάστηκε και η 12η επέτειος από το "τηλεοπτικό" πραξικόπημα κατά του Ούγκο Τσάβες και την θριαμβευτική επάνοδό του στο προεδρικό μέγαρο μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες (11-13 Απρίλη 2002).

"Όποιος τα βάζει με τον Τσάβες τα βάζει με τη γειτονιά" (μήνυμα στο μπλουζάκι του Μαδούρο)