Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ο λαός υπερασπίζεται τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα (+φωτος)


Πηγή: Telesur

Περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι στην κρατική εταιρία πετρελαίου Petróleos de Venezuela (PDVSA), μαζί με εργάτες άλλων κλάδων, διάφορους επαγγελματίες, φοιτητές, νοικοκυρές και άτομα της τρίτης ηλικίας, διαδήλωσαν προς το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, σε ένδειξη υποστήριξης στην κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών απέναντι στην επιθετικότητα της δεξιάς.

Ο υπουργός Ενέργειας και Πετρελαίων και πρόεδρος της PDVSA, Ραφαέλ Ραμίρες, κατήγγειλε τον μιντιακό κλειό των διεθνών μέσων ενημέρωσης κατά της Μπολιαριανής Επανάστασης, τα οποία έχουν αρνηθεί να μεταδόσουν τις εικόνες του λαού που σαν μια κόκκινη θάλασσα έχει πάρει τους δρόμους του Καράκας.

"Δείχνουμε αυτό που είναι η οργανωμένη δύναμη των εργατών στα πετρέλαια, δείχνουμε ότι εδώ στη Βενεζουέλα οι δρόμοι είναι του λαού, όχι της ολιγαρχίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ραμίρες φθάνοντας στο Μιραφλόρες, έδρα της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ακόμα ότι στη Βενεζουέλα "δεν δεχόμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να θέλουν να επιβάλουν όρους στην κυρίαρχη και δημοκρατική μας κυβέρνηση".

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρώι της Τρίτης, μετά το λόγο που εκφώνησε ο πρόεδρος της PDVSA και υπουργός Ενέργειας και Πετρελαίου, στην πλατεία Βενεζουέλα. Από αυτό το σημείο η κινητοποίηση συνέχισε προς διάφορές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας Καράκας, όπως οι λεωφόροι Αντρές Μπέγιο, Μεξικού, Πανεπιστημίου, Ενόπλων Δυνάμεων και Ουρδανέτα προς το Μιραφλόρες.

Ακολουθεί επιλογή πλάνων από την κινητοποίηση.