Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ο Φιντέλ δέχτηκε τον Νικολάς Μαδούρο 19 χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη του Τσάβες στην Κούβα

Πηγή: Cubadebate

Ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο Ρους, δέχτηκε το Σάββατο τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ταξίδεψε στην Αβάνα για να τιμήσει συμβολικά την 19η επέτειο την πρώτης επίσκεψης του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες στην Κούβα και της ιστορικής του συνάντησης με το Φιντέλ.

Κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης συνάντησης, ο Φιντέλ και ο Μαδούρο επικαλέστηκαν τη μορφή και τα ιδανικά του ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης Ούγκο Τσάβες, με τον οποίο τους ένωνε μια βαθιά φιλία. Ο Μαδούρο έφερε στο Φιντέλ σαν δώρο τα άπαντα του στρατηγού Ολεάρι για τον ελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ.
 
Ο Φιντέλ Κάστρο και ο Ούγκο Τσάβες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Κούβα προ 19 ετών, όταν ο Τσάβες προσκλήθηκε να μιλήσει σε εκδήλωση για το Επαναστατικό Μπολιβαριανό Κίνημα "200". Κατά τη διάρκεια της συνάντηση γεννήθηκε μια αδελφοσύνη αλληλέγγυα και επαναστατική που θα γινόταν η ελπίδα των λαών τους, μετά τη νίκη του Τσάβες στις προεδρικές εκλογές το 1998.
 
Πριν λίγες μέρες (14 Δεκεμβρίου) συμπληρώθηκαν και 9 χρόνια από τη δημιουργία της πολιτικοοικονομικής συμμαχίας ALBA - όπως επεσήμανε ο Μαδούρο μέσω του λογαριασμού του στο Twitter -  με πρωτοβουλία του Τσάβες και ιδρυτικά μέλη τη Βενεζουέλα και την Κούβα.