Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ραούλ: "Ο κουβανικός λαός θα θυμάται πάντα τον στρατηγό Γκιάπ"

Ο στρατηγός Γκιάπ (1984)
Πηγή: Cubadebate

Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο έστειλε την παρακάτω συλληπητήρια επιστολή για το θάνατο του μεγάλου βιετναμέζου στρατηγού Βο Νγκουγιέν Γκιάπ, στις 4 Οκτωβρίου σε ηλικία 102 ετών. Η επιστολή απευθύνεται στο Γεν. Γραμματέα του ΚΚ Βιετνάμ, στον Πρόεδρο και στον Πρωθυπουργό της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ.

Αβάνα, 5 Οκτωβρίου 2013
(Έτος της 55ης επετείου της Επανάστασης)

Αγαπητοί σύντροφοι,

Με βαθιά λύπη σας μεταφέρω, εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος, της κυβέρνησης και του λαού της Κούβας, καθώς και του ιδίου, τα πιο ειλικρινή συλληπητήρια εξαιτίας της απώλειας του θρυλικού αγωνιστή για την απελευθέρωση του Βιετνάμ, του Στρατηγού του Στρατού Βο Νγκουγιέν Γκιάπ, τα οποία απευθύνω γενικότερα στον αδελφό βιετναμέζικο λαό και τους συγγενείς ενός τόσο στενού και πιστού φίλου.

Ο κουβανικός λαός θα θυμάται πάντα, με θαυμασμό και σεβασμό, τη μορφή του Στρατηγού Γκιάπ, και οι δικές μας Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις την ανεκτίμητη συνεισφορά του στο κουβανικό στρατιωτικό δόγμα. Το παράδειγμά του, επαναστάτη μαχητή, θα παραμείνει ζωντανό ανάμεσα μας ως έκφραση των ιστορικών σχέσεων αδελφοσύνης που μας ενώνουν.

Αιώνια δόξα στον Στρατηγό Γκιάπ!
Με την κατάθεση της πιο υψηλής μου αναγνώρισης και εκτίμησης.


Ραούλ Κάστρο Ρους
Πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών της Δημοκρατίας της Κούβας


Ο Βο Νγκουγιέν Γκιάπ με τον Χο Τσι Μινχ (1945)


Ο στρατηγός Γκιάπ με τον Φιντέλ Κάστρο

Ο στρατηγός Γκιάπ με τον Ούγκο Τσάβες (2006)



Φωτό: baomoi.com