Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Jesse Jackson ζητά την άρση του εμπάργκο κατά της Κούβας

Πηγή: Telesur

Ο αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον ζήτησε από την Ουάσινγκτον να άρει τον οικονομικό, πολιτικό και εμπορικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει στην Κούβα εδώ και μισό αιώνα, και που έχει προκαλέσει οικονομικές απώλειες εκατομμυρίων στο νησί της Καραϊβικής.

"Πρέπει να σταματήσουμε τον αποκλεισμό, η εκκλησία πρέπει να αγωνιστεί κατά του αποκλεισμού", δήλωσε ο Τσάκσον σε λειτουργία που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο ναό των βαπτιστών Εμπενέζερ στο Μαριανάο, στα δυτικά της Αβάνας. Ζήτησε ακόμα "να χτιστούν γέφυρες ανάμεσα στους λαούς των δύο χωρών" και πρόσθεσε ότι "οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον κατά του νησιού της Καραϊβικής περιορίζουν το ίντερνετ, τις τηλεφωνικές κλήσεις και τις συγκοινωνίες, μεταξύ άλλων τρόπων που επηρεάζεται η Κούβα καθώς και οι αμερικανοί πολίτες".

 
Ο βαπτιστής ιερωμένος και υπέρμαχος των πολιτικών δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια της τρίτης επίσκεψής του στο νησί, η οποία ολοκληρώνεται η Δευτέρα, είπε ακόμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κούβα οφείλουν να επανασυνδέσουν εκ νέου τις οικογένειες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κέντρου Μνήμης Μάρτιν Λούθερ Κινγκ της Αβάνας, αιδεσιμότατος Ραούλ Σουάρες, σημειώσε ότι από την πρώτη του επίσκεψη στο νησί το 1984, ο Τζάκσον προώθησε μια νέα φάση στις σχέσεις ανάμεσα στις εκκλησίες και το κουβανικό κράτος, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε "ευλογία για τη χώρα".

Ο Τζέσε Τζάκσον ανακοίνωσε το Σάββατο στην Αβάνα ότι θα μεσολαβήσει για την απελευθέρωση του αμερικανού πρώην στρατιωτικού Κέβιν Σκοτ, ο οποίος είναι όμηρος των κολομβιανών ανταρτών FARC από τον Ιούλιο. Την Παρασκευή ο Τζάκσον συναντήθηκε γι' αυτό το θέμα με αντιπροσώπους των FARC που διαπραγματεύονται στην Αβάνα συμφωνία ειρήνευσης με την κυβέρνηση της Κολομβίας.