Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

43η Ευρωπαική Μπριγάδα "JOSÉ MARTÍ" (Ιούλιος 2013)

Πηγή: Cubainformacion

Ανακοινώθηκε από το ΙCAP (Kουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών)  η πρόσκληση  για   στην 43η Ευρωπαική Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί» που θα πραγματοποιηθεί στην Κούβα 1-19 Ιουλίου 2013, καθώς και το πρόγραμμα της μπριγάδας.

Αγαπητοί φίλοι

Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) προσκαλεί τους φίλους  της Κούβας από την Ευρώπη στην  Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί»

Όπως είναι πλέον παράδοση, ο βασικός σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι στην κατεύθυνση να μεταδώσει στους φίλους μας την μεγαλύτερη δυνατή γνωριμία και γνώση της πραγματικότητας του λαού μας και τα επιτεύγματα αυτών των χρόνων της επανάστασης, επιπλέον να αποτελέσει γέφυρα φιλίας με όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μία αντικειμενική οπτική για  την  Κούβα.

Οι ομάδες εθελοντικής εργασίας για πολλές δεκαετίες έχουν αποτελέσει έναν από τα βασικά μέσα που έχουν συνεισφέρει στην διεύρυνση του Κινήματος Αλληλεγγύης και έχουν ενισχύσει την φιλία και την αμοιβαία γνωριμία ανάμεσα στην Κούβα και στους υπόλοιπους λαούς του κόσμου.

Το κόστος του προγράμματος περιλαμβάνει μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, 4 νύχτες διαμονής σε τουριστικό κέντρο στο Bαραδέρο,  στην επαρχία του Ματάνσας, 14 νύχτες στο Διεθνές Κάμπινγκ «Julio Antonio Mella” (CIJAM) που βρίσκεται στο (χωρίό) Γουαγιαβάλ, Καιμίτο, επαρχία της Αβάνας, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, με κατάλυμα σε δωμάτια 6 ατόμων,  πλήρη διατροφή , μεταφορά προς τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα  και ιατρική κάλυψη.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων, ένας ενδιαφέρον κύκλος συζητήσεων-διαλέξεων, συναντήσεις με πολιτικές και μαζικές οργανώσεις καθώς και 6 ημέρες παραγωγικής εργασίας στην γεωργία και επισκέψεις σε τοποθεσίες  ιστορικού, κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με τα παραπάνω, περιλαμβάνονται αθλητικές  και μουσικοχορευτικές δραστηριότητες, προβολή βίντεο και ντοκιμαντέρ και Ημερίδες Αλληλεγγύης.

Ολο αυτό θα σας προσφέρει την δυνατότητα να προσεγγίσετε την ιδιοσυγκρασία του λαού μας και να κατανοήσετε ακόμα περισσότερο τις αιτίες που στηρίζουν και ενισχύουν την Επανάστασή μας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 375 CUC
H πληρωμή θα πρέπει να γίνει τις πρώτες 3 μέρες από την άφιξη στο CIJAM, γι αυτό και θα πρέπει να γίνει αλλαγή συναλλάγματος σε CUC κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο JOSE MARTI. Oσοι επιθυμούν να πληρώσουν μέσω τραπεζικού εμβάσματος θα πρέπει να προσκομίσουν την απόδειξη της τράπεζας. Υπενθυμίζεται για την ασφάλειά σας ότι τα τραπεζικά εμβάσματα και οι αντίστοιχες πληρωμές σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνουν σε βορειοαμερικάνικα δολάρια.

Το CIJAM διαθέτει ιατρικές υπηρεσίες σε 24ώρη βάση, καφετέρια, μπαρ, κατάστημα, εθνική και διεθνή τηλεφωνία ,υπηρεσίες internet, email και χρηματοκιβώτιο για τα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα αξίας.     

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε πριν από τις 10 Ιουνίου του 2013  για τα ονόματα και τα επίθετα των ενδιαφερομένων, ημερομηνία και τόπο γέννησης, αριθμό διαβατηρίου, ημερομηνία άφιξης στην Αβάνα και επιστροφής στις χώρες σας  για να τα πραγματοποιήσουμε τις κρατήσεις για τις εκδηλώσεις και τα καταλύματα στα ξενοδοχεία της επαρχίας.

Ο κάθε μπριγαδίστας να πρέπει να έχει μαζί του 2 φωτογραφίες μεγέθους 4χ4 cm για την ταυτότητα που θα τον πιστοποιεί σαν μέλος της  Μπριγάδας «JOSE MARTI»,  κατάλληλα ρούχα και παπούτσια (πουκάμισο με μακρύ μανίκι, μακρύ παντελόνι, γάντια και υποδήματα εργασίας και κασκέτο ή καπέλο) για την πραγματοποίηση των παραγωγικών εργασιών.

Οσον αφορά τις προβλεπόμενες εκδηλώσεις απαιτείται για την Εκθεση που είναι αφιερωμένη στους 5 η κάθε αποστολή να στείλει με τους μπριγαδίστες της μπλουζάκια, αφίσες, φωτογραφίες κ.α υλικά που συνοψίζουν την δραστηριότητα για τους 5 στις χώρες τους.

Οι μπριγαδίστες που θα παραμείνουν στην Κούβα, μετά το τέλος της μπριγάδας, θα πρέπει να φροντίσουν προσωπικά για την παράταση της βίζας τους στην υπηρεσία αλλοδαπών, σε περίπτωση που παραμείνουν για περισσότερο χρόνο στην χώρα. (η τουριστική βίζα διαρκεί 1 μήνα).

Οι επίσημες γλώσσες θα είναι τα Ισπανικά , τα Αγγλικά και τα Γαλλικά.
Με μεγάλη μας χαρά σας θα μοιραστούμε μαζί σας αυτό που παραδοσιακά είναι μία αξέχαστη εμπειρία.
 Σας περιμένουμε.  

Luis Marrón Oroza
Διευθυντής Ευρωπαικής Μπριγάδας “José Martí